Математика Навколо ПРО: архітектура

 З превеликою радістю продовжуємо   серію уроків - зустрічей - практичних занять Математика Навколо ПРО . ПРО - це і перший склад у слові ПРОфесії, і про те, що на цих уроках ми виходимо за рамки традиційних завдань з математики, тобто ПРОкачуємо свої  математичні скіли у різних прикладних категоріях, звісно відповідно до класу. На таких заняттях мають бути запрошені спеціалісти в тій чи іншій професії. Це додає сенсу уроку, професійності представлених завдань та  якості фідбеку, знімає питання Навіщо...   ( продовження посту після фото)
















Чергова зустріч була присвячена співпраці Математики та Архітектури. Почесним гостем ПРО уроку був Богдан Гой http://surl.li/gnmuv, архітектор,  керівник "А7 ХОЛДИНГ АРХІТЕКТУРНИХ БЮРО" https://www.facebook.com/architectsA7, ЗАСНОВНИК фонду "Музей І. Левинського", Секретар Наглядової ради ЛОО НСАУ, член ревізійної комісії НСАУ у Львівська спілка архітекторів НСАУ, ДОЦЕНТ НУ Львівська Політехніка.                                                 

Пан Богдан легко, щиро, доступно, професійно показав восьмикласникам Гармонію Краси, Гармонію Пропорцій та занурив учнів у Релігію  архітекторів - Математику.  За 35 хвилин перед очима дітвори пролетіла історія числових відношень, які роблять рукотворний людський світ Прекрасним, Виваженим, Милуючим. А далі , ми приміряли на себе професію Архітектора, професію Будівничого. Як і багато століть тому, скористалися власними мірями для того, щоб зробити креслення  древніх будівль. Три команди, три культури, три архітектурних стилі. Римляни, Греки та Русини (українці) вже за наступні півгодини впевнено презентували креслення амфітеатрів та церкви, виконані за допомогою мотузки, крейди, палиць без позначок...


Цей урок був без обчислень, але наповнений Геометрією, Відношеннями, Історією,  Креативом, Цілями, що досягаються лише в єдності, Ідеями, Практичністю, КРАСОЮ та ГАРМОНІЄЮ!!!


Із вдячністю до пана Богдана за неймовірних 2 пари  спільності;  до Погоди , за сонячний і теплий день;  до ЗСУ, за можливість провести в безпеці навчання

Коментарі