Інтегрований урок Фінанси + Математика

 Матеріали до уроку ТУТ

Наші ФОТО ТУТ

Люблю інтегровані уроки!!!! Мало коли вистачає часу між програмовими заняттями втиснути Інтегровані. Минулого року  частині моїм уже готових інтеграцій перешкодила війна. Цього року мені навіть нічого не хотілося, допоки не прийшов березень. Чомусь вже у березні мене понесло: от хочу і все.  Плааааанів маю купу 😆. Тепер треба розумно все спланувати в часі, щоб і мрії реалізувати, і навчальний план виконати!


Матимемо  серію уроків - зустрічей - практичних занять Математика Навколо ПРО . ПРО - це і перший склад у слові ПРОфесії, і про те, що на цих уроках ми виходимо за рамки традиційних завдань з математики, тобто ПРОкачуємо свої  математичні скіли у різних прикладних категоріях, звісно відповідно до класу. На таких заняттях мають бути запрошені спеціалісти в тій чи іншій професії. Це додає сенсу уроку, професійності представлених завдань та  якості фідбеку, знімає питання Навіщо...


Перший урок цієї серії (7-8 класи)  стосується ознайомлення із застосуванням математики у професії Фінансиста.  Заняття розраховане на пару уроків і якщо у Вашому класі учнів до 20, то Ви ще й добре встигнете дати зворотній звʼязок ..


Етапи уроку:

1. Організаційний

2. Математична розминка (  занурити учнів у тип завдань, які їм вже знайомі та  які  будуть опорою при виконанні завдань гостя)

3. Склади фразу ( завдання, що мають на меті мотивувати, зацікавити, наштовхнути учнів на здогадку щодо теми та мети уроку)

4. Мозковий штурм ( фрази-опори наштовхнуть учнів на 3 центральних думки-слова, над якими працюємо на цьому занятті)

5. Повідомлення Теми і Мети заняття, представлення Гостя, запитання до гостя ( щоб не затримувати час на цьому етапі, запитання  я підготувала завчасно, і діти мали можливість їх витягувати , задавати гості та отримати необхідні для уроки відповіді)

6. 2 правила власного бюджету

7. Доходи та витрати (приклади, зразки)

8. Власний бюджет ( необхідність, як міркуємо, коли його складаємо, на що звертаємо увагу тощо)

9. Робота в командах ( 1 - бюджет на 1 місяць дівчини, 2 - бюджет на 1 місяць пари, 3 - бюджет на 1 місяць хлопця). Всі бюджети складаємо за однакових, наперед заданих початкових умов

10. Презентація бюджетів командами









 

Коментарі