Скучили за інтеграцією.




 Як прекрасно іноді  можливості одного предмету доповнюють інший! Так, математика - це прекрасний інструмент для хімії, фізики, інформатики, фінансової грамотності, технологій.  А ще  вона шикарно інтегрується  в  графічно - цифрових середовищах та англомовному просторі.

Тож початок вивчення геометрії - найпростіші геометричні фігури - зразу ж візуалізувався в урок у середовищі GeoGebra. Мої семикласники тільки бачили  геометричні об'єкти та симуляції , виготовлені в цьому просторі, але самостійно ще не працювали. Сьогодні саме той день, коли вони вперше спробують будувати в  GeoGebra, змінювати параметри фігур, робити надписи, виконувати практичні  графічні завдання з підручника за допомогою даного графічного редактора. Звісно, урок проходитиме в комп'ютерному класі, із залученням учителя інформатики. Все таки два вчителя на такому уроці, краще ніж один. Ми зможемо своєю увагою охопити більшу кількість учнів.  Учні взагалі дуже люблять комп'ютерні уроки. Думаю і цей  не  буде виключенням.

І тут же інша інтеграція: з англійською мовою. Скоріше, назву цей урок білінгвальним, бо ми не будемо  теми англійської мови розширювати за допомогою математики, а математику доповнювати англійською. Це буде  чиста геометрія, але англійською мовою. Використаємо  деякі прийоми роботи наших вчителів- іноземців та матеріали британського підручника з математики. Проведемо паралелі між Основними властивостями довжини відрізка та міри кута в українській  та британській математиці. Виконаємо деякі завдання. А якщо в тебе ще й спеціалізована англійська школа, то  обов'язково знайдуться діти, які дуууже хочуть говорити все на світі англійською, в тому числі і розв'язувати геометричні проблеми.

Презентація до інтегрованого уроку з математики та інформатики Геометричні фігури та GeoGebra



Презентація  до Білінгвального уроку Відрізки та кути: розв'язування задач











Коментарі