І знову відкриття у Гугл формах!!!

На дистанційному навчанні, які тільки сервіси не використовуєш!  Деякі наче так давно опанував, а періодично робиш відкриття. Цього разу відкриття я зробила у Гугл формах. Працюючи над  самостійними, тематичними, підсумковими роботами, прагну їх складати у форматі ЗНО. Тобто третій-четвертий розділ це завдання із повним поясненням, то ж діти  мають прикріпити фото виконаних завдань у Classroom чи Viber чи відправити на пошту вчителю. 

У гугл формах є можливість фото виконаного завдання прикріпити прямо на цьому ж запитанні. Для цього , коли складаємо форми, вибираємо варіант відповіді ЗАВАНТАЖЕННЯ ФАЙЛУ.  






Учні , виконуючи роботу, бачать  МОЖЛИВІСТЬ ДОДАТИ ФАЙЛ ТАК, ЯК НА ФОТО ВНИЗУ



А вчитель перевіряючи роботу учня, бачить вкладений файл так.

Усі учнівські роботи зібрані на ВАШОМУ диску в автоматично створену ПАПКУ. У мене це папки "Як би Підсумкову роботу писали сьогодні" та "Домашня робота...". Папки Гугл назве так, як називається ВАША гугл форма.


Таким чином ВАМ, як вчителю не треба переходити від одного ресурсу до іншого, щоб перевірити в одному тести чи відповідності , а в іншому власне роботи з поясненням. Це все у одній ФОРМІ учня.


Крім того, ЩЕ одне відкриття! У завданнях з відкритою відповіддю, тобто коли ми вибираємо ВАРІАН  "Зкороткою відповіддю" , маємо можливість запрограмувати відповіді, що містять лише числа, що можуть містити  числа і текст, що можуть містити електронну пошту чи посилання на веб сторінку!

То ж, у Тестову форму можна вставити завдання ЗНАЙТИ інформацію на якомусь ресурсі та вставити посилання на нього, як відповідь, або виконанти завдання в ГеоГебрі чи Десмос і вставити на них посилання.



Це просто знахідка! 

Коментарі